Home / Dječja Marjanska liga

 

Draga djeco, prijatelji, roditelji, svi vi mali trkačii vi malo veći obucite svoje patike, dođite i potrčimo zajedno!!!

Dječja Marjanska Liga namijenjena je djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Duljina staze za predškolski uzrast iznosi 200m, za 1. i 2. razred iznosi 400m, za 3. i 4. razred 600m i za djecu 5. i 6. razreda 800m.

Dječju Marjansku Ligu od samog početka prati sretna sedmica, što znači sedam tjedana, sedam utrka…i sedam subota. Start utrka je subotom u 11h na Sjevernim Marjanskim vratima. Sudjelovanje na Ligi je dobrovoljno, a startnina je simbolična.

Roditelji prijavljuju dijete popunjavanjem prijavnog lista, a svaki prijavljeni natjecatelj dobije startni broj, i okrepu nakon utrke.

Startni broj natjecatelja povratan je, i po završetku svih utrka svi startni brojevi sudionika ulaze u bubanj za nagradno izvlačenje. Oni sretno izvučeni startni brojevi biti će nagrađeni i nekom od vrijednih sportskih nagrada naše nagradne lutrije.

Dječja Marjanska Liga ima svoj pravilnik sudjelovanja i bodovanja. Nastup svakog natjecatelja na utrkama se boduje, a cilj je nastupiti u što više utrka kako bi sakupili što više bodova. Sve utrke ulaze u bodovanje za plasman.

Najboljih troje u muškoj i ženskoj kategoriji osvajaju medalje…a svi ostali sudionici također osvajaju medalju sudjelovanja.

Cilj nam je okupiti što više djece iz vrtića i škola, klubova i udruga, roditelje, bake i djedove kako bi zajedničkim snagama prvenstveno kroz druženje s vršnjacima potaknuli kod djece važnost sudjelovanja, a ne pobjeđivanja. Zajedno se radovati, veseliti, motivirati i poticati, te bodriti sve sudionike da dođu do cilja.

A da zabava bude još i veća u sklopu lige organiziramo i veselu ekipnu utrku u kojoj roditelj zajedno sa svojim djetetom zajednički može doći do odličja. Radost je zajedno sudjelovati u aktivnosti.

I iduće godine želimo vidjeti i kakvi ste trkači i vozači bicikla. Zato rastite i vježbajte jer Naš Marjan zaslužuje lice sretnog i aktivnog djeteta!

NAŽALOST NISMO U MOGUĆNOSTI NASTAVITI S Ligom!

Do nekog ponovnog zajedničkog druženja uživajte u sportu i igri!