Dječja Marjanska liga

POVIJEST LIGE

Ideja Dječje Marjanske Lige, nastala je sasvim slučajno. Njen osnovni cilj bio je ponuditi trkaču zabavu za djecu, roditelje i prijatelje, te potaknuti kontinuiranim sudjelovanjem veću posjećenost Marjana. Guštali smo ju organizirati za našu dicu, a onda je uslijedila PODUŽA STANKA.

Čekamo neko bolje vrijeme za ponovni start lige.

DETALJI I PRAVILA LIGE

Dječja Marjanska Liga namijenjena je djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Duljina staze za predškolski uzrast iznosi 200m, za 1. i 2. razred iznosi 400m, za 3. i 4. razred 600m i za djecu 5. i 6. razreda 800m. Dječju Marjansku Ligu od samog početka pratio je broj SEDAM, što znači sedam tjedana, sedam subotnjih utrka. Start utrka, subotom u 11h na Sjevernim Marjanskim vratima, predstavljao je dobrovoljno sudjelovanje na Ligi, uz simboličnu startninu.

Roditelji prijavljuju dijete popunjavanjem prijavnog lista, a svaki prijavljeni natjecatelj dobije startni broj, i okrepu nakon utrke. Startni broj natjecatelja povratan je, i po završetku svih utrka svi startni brojevi sudionika ulaze u bubanj za nagradno izvlačenje. Oni sretno izvučeni startni brojevi biti će nagrađeni i nekom od vrijednih sportskih nagrada naše nagradne lutrije.

Dječja Marjanska Liga ima svoj pravilnik sudjelovanja i bodovanja. Nastup svakog natjecatelja na utrkama se boduje, a cilj je nastupiti u što više utrka kako bi sakupili što više bodova. Sve utrke ulaze u bodovanje za plasman.

Najboljih troje u muškoj i ženskoj kategoriji osvajaju medalje…a svi ostali sudionici također osvajaju medalju sudjelovanja.

Cilj nam je bio okupiti što više djece iz vrtića i škola, klubova i udruga, roditelje, bake i djedove kako bi zajedničkim snagama prvenstveno kroz druženje s vršnjacima potaknuli kod djece važnost sudjelovanja, a ne pobjeđivanja. Zajedno se radovati, veseliti, motivirati i poticati, te bodriti sve sudionike da dođu do cilja. A da zabava bude još i veća u sklopu lige bila je organizirana i vesela ekipna utrka u kojoj roditelj zajedno sa svojim djetetom sudjelujući može osvojiti odličje. Radost je zajedno sudjelovati u aktivnosti.

Poticali smo i željeli vidjeti i kakvi ste trkači i vozači bicikla. Zato smo rasli i vježbali zajedno jer Naš Marjan zaslužuje lice sretnog i aktivnog djeteta!

*

Do nekog ponovnog zajedničkog druženja uživajte u sportu i igri!